По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар продължава

...
По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар продължава
Коментари Харесай

Еврото и паундът продължават да укрепват

По време на валутната търговия в петък сутринта щатският $ продължава да поевтинява по отношение на еврото и английската лира стерлинг, ускорява се по отношение на японската йена.

Фокусът на търговците е върху ноемврийския отчет на Министерството на търговията на Съединени американски щати за приходите и разноските на американците. Той включва динамичността на показателите на потребителските цени (PCE и Core PCE), следени от близко от Федералната аварийна система.

Основният показател на инфлацията PCE, който не регистрира измененията в цените на храните и силата, се е повишил с 0,2% през ноември спрямо предходния месец, както и през октомври, предвиждат специалисти, интервюирани от Dow Jones и The Wall Street Journal. На годишна база се чака нарастването на показателя да се забави до 4,6% от 5% месец по-рано.

В навечерието Министерството на търговията на Съединени американски щати доста усъвършенства оценката си за растежа на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати през третото тримесечие - до 3,2% във връзка с годишните темпове от авансово оповестените 2,9%. Това поддържа $, защото беше възприето от търговците като сигнал, че Фед ще увеличи лихвите по-високо от предстоящото, с цел да ограничи икономическата интензивност и инфлационния напън, отбелязва Trading Economics.

Към 9:50 часа българско време общата европейска валута се повиши с 0,29% и се разменя на пазара против американския $ на равнище $1,0624 за едно евро спрямо $1,0596 за евро при затварянето на предходната сесия.

Британската лира стерлинг в това време нараства с 0,21%, до $1,2068, за едни паунд.

Цената на американската валута във връзка с японската се увеличи до 132,48 йени за един $ в съпоставяне със 132,35 йени за $ в края миналата комерсиална сесия.

Статистически данни от Япония, оповестени през днешния ден, демонстрираха ускорение на общата инфлация в страната през ноември до 3,8% на годишна база - най-високото равнище от януари 1991 година.

Потребителските цени като се изключи прясната храна, основен знак, следен от Централната банка на Япония, се покачиха с 3,7% на годишна база предишния месец след растеж от 3,6% през септември. Темпът на напредък е най-високият от декември 1981 година В същото време индикаторът надвиши задачата от 2% на централната банка на страната за осми следващ месец.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), губи 0,06% в хода на днешната търговия, а по-широкият WSJ Dollar Index - 0,02%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР